torsdag 10. april 2014

Våren er her!(I tillegg får begrepet ”F*** jap bikes” en ny mening..)

Fra spøk til revolver: min Knucklehead ble startet opp i går! Ladeproblemer fra 2012 er nå rettet, det var div. loddinger som var tvilsomme, en kondensator som hang og slang samt en IC i regulatoren som hadde tatt kvelden.  Slike ting liker nok ikke varmen og vibrasjonene der de er. (At jeg forsøkte å hurtigglade batteriet vha. 12V fra bilen min hjalp sikkert heller ikke på IC’en som var ubeskyttet mot ”spenningsspikere” pga. kondensatoren ikke kunne gjøre jobben sin).

Selve dynamoen - ”kringler” og ”anker” - var helt OK og fikk bare en liten rens. Overhalingen ble utført av Indian-entusiast og ladeprofessor ”Dr. Boschgaard” i Ullevål Hageby.

Nå lader generatoren 6,9 volt over batteripolene uavhengig om lyset er på eller ikke. Ladningen kan for øvrig lett stilles opp slik at man havner på 7,2 volt over batteripolene for å kompensere for spenningsfall i ledningsnettet. Men lyset er fortsatt ”surt” med 6,9 volt o/ batteripolene – så jeg vurderer å skifte ut mitt hjemmelagde ledningsnett – det er tross alt snart 25 år siden jeg loddet det sammen vha. ”hoggormledning” kjøpt fra Sverige og ABIKO kabelsko kjøpt i en liten forretning i Skippergata i Oslo. Ett eller annet sted er det et spenningsfall…

God Påske – jeg bestiller hermed sol og litt mer varme…

Mvh Kim

Oppmann Osloavdelingen - NVMC

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar